Onze praktijk biedt de mogelijkheid zwemtherapie te volgen als onderdeel van een fysiotherapeutisch behandeling of als een behandeling op zich. Medisch zwemmen levert een belangrijke bijdrage aan het lichamelijke en geestelijke welzijn, het bevordert het uithoudingsvermogen, versterkt de spieren en mobiliseert de ledematen. We maken gebruik van het extra verwarmde zwembad met verstelbare bodem. Het is niet noodzakelijk dat u kunt zwemmen.

Waarom medisch zwemmen:

  • totaal training van het lichaam
  • hoog calorieverbruik
  • zeer ontspannend en stress verlagend
  • actieve therapie, bevorderd het herstel van blessures
  • dankzij de opwaartse druk, geen risico op overbelasting spieren en gewrichten
  • geen hinder van de zwaartekracht

Door de opwaartse druk van het water kan het lichaam blijven drijven in het water en ondervindt het geen hinder van de zwaartekracht. Drijven of hangen in het water met alleen het hoofd boven water, geeft een virtuele gewichtsvermindering van 90% van het totale lichaamsgewicht waardoor het lichaam onbelast getraind kan worden en het trainen voor mensen met overgewicht ook plezierig wordt. Het is mogelijk om in het water door te trainen met een blessure en zo sneller te herstellen. Bij het bewegen in water zijn meer spieren betrokken dan bij soortgelijke bewegingen op het land doordat er weerstand voor en achteruit overwonnen moeten worden. Die weerstand wordt groter bij het opvoeren van de snelheid dus is trainen in het water uitstekend om krachtvermogend, spierversterkend en uithoudingsvermogend te trainen. Door de weerstand van het water komt er meer druk op de borstkas te staan dan bij training op het droge waardoor de ademhalingsspieren harder moeten werken en de ademhaling dus verbetert en dat heeft weer een betere bloedvoorziening tot gevolg. Hart, longen en bloedcirculatie verbeteren door regelmatige training. Daarom is medisch zwemmen ook heel geschikt voor mensen met hart en vaatziekten en bloeddrukproblemen.

Medisch zwemmen is  bedoeld voor patiënten met lage rugklachten, artrose, reuma, cara, zij die een hernia of een gewrichtsvervangende operatie hebben ondergaan, patiënten met neurologische aandoeningen of patiënten met traumatische aandoeningen of die herstellende zijn van een blessure maar, ook voor iedereen die op een positieve manier aan zijn gezondheid wil werken en plezier beleeft aan deze manier van bewegen.

Vergoedingen:
Aanmelden kan persoonlijk bij De Fyzieo of door een e-mail te sturen naar info@www.defyzieo.nl maar u kunt ook telefonisch een afspraak maken via het nummer 0111 762762. Voor medisch zwemmen geldt dezelfde vergoedingen als voor een reguliere fysiotherapiebehandeling. Dit is dus afhankelijk van uw ziektekostenverzekering.
Als u hierover vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen.