Niels is kinderfysiotherapeut en sportfysiotherapeut i.o. en sinds 1 januari 2024 mede eigenaar van De Fyzieo.

‘Enthousiast, meedenkend, deskundig, leergierig, positief, en ondernemend. Deze woorden omschrijven mij wie ik ben. Ik geef niet snel op en probeer zo mijn dromen waar te maken. Mijn passie ligt bij het zorg verlenen aan mensen die dat nodig hebben, het welzijn van de ander staat dan ook voorop bij mij. Creativiteit, leergierigheid en enthousiasme zijn mijn sterke punten. Hier probeer ik tijdens de behandeling zoveel mogelijk gebruik van te maken om op die manier de best mogelijke zorg te geven”.

Al jarenlang een vast gezicht bij De Fyzieo: Niels Ritzen (Algemeen fysiotherapeut, daarnaast kinder én sportfysiotherapeut in opleiding)
 
Niels heeft zijn studie fysiotherapie in 2018 afgerond aan de Hogeschool in Rotterdam.
Daarvoor heeft Niels aan het CIOS in Goes gestudeerd en zijn diploma tot bewegingsagoog behaald. Niels is in 2019 begonnen aan de masterstudies kinderfysiotherapie en sportfysiotherapie. Deze combinatie is een vierjarige opleiding waarin hij zich specialiseert op het gebied van kinder- en sportfysiotherapie.
In 2021 heeft Niels de cursus shockwavetherapie succesvol afgerond.
 
Niels is (aspirant) lid van het SchouderNetwerk Zeeland, hij is verbonden aan de Sportkliniek van het Admiraal de Ruijter Ziekenhuis en is als fysiotherapeut actief bij turnvereniging GV Delta Sport en voetbalvereniging MZC’11.
 
Tussen Sportcentrum LACO en De Fyzieo is een samenwerkingsverband, waarbij kinderen die moeite hebben met het behalen van hun zwemdiploma extra begeleiding kunnen krijgen van Niels.
 
Niels zijn aandachtsgebieden liggen onder andere bij motorische ontwikkelingsachterstand van kinderen, orthopedische klachten bij kinderen, voorste kruisband reconstructies, knieklachten, enkelklachten, schouderklachten, peesklachten en overige sport gerelateerde klachten.
 
Als fanatieke sporter weet Niels wat de impact van een blessure kan zijn op het leven van een persoon. In het verleden heeft Niels als gevolg van het sporten diverse knieoperaties ondergaan.
 
In zijn vrije tijd is Niels met name te vinden op de tennisbaan, in de sportschool en is hij regelmatig aan het hardlopen of zit hij op de fiets. Niels is van maandag tot donderdag aanwezig in de praktijk.
niels@defyzieo.nl
 
Niels Ritzen; BIG registratienummer: 89924657704