Jaarlijks bezoeken bijna 3 miljoen mensen de fysiotherapeut.
Het gaat vaak om klachten van het bewegingsapparaat, meestal pijn en/of bewegingsbeperkingen. Vaak kunnen door deze klachten de normale activiteiten in het dagelijks leven niet meer goed worden uitgevoerd.

Bij een eerste bezoek aan onze praktijk wordt er door de fysiotherapeut een uitgebreide analyse gemaakt van de klacht. Dit gebeurt door het stellen van vragen over uw klacht, ook wel anamnese genoemd, en een lichamelijk onderzoek.
Het lichamelijk onderzoek bestaat onder andere uit het testen van de bewegingsvrijheid van de gewrichten, het testen van de kracht en lengte van de spieren en het testen van de zenuw- en vaatstructuren.

Aan de hand van de onderzoeksresultaten wordt er in samenspraak met u een behandelplan opgesteld. Tijdens de behandelperiode wordt het verloop van de klacht nauwkeurig gevolgd en kan de behandeling desgewenst worden bijgesteld. Tot slot vindt er een eindevaluatie plaats.

Wij bieden u de mogelijkheid om na beëindiging van de individuele behandeling uw conditie op peil te houden door, onder begeleiding van de fysiotherapeut medisch fitness te volgen.

Ook is het mogelijk om, afhankelijk van uw klachten en in overleg met u, het behandelschema te wijzigen in één of meerdere behandelingen zwemtherapie.

WAT NEEMT U MEE?

Als fysiotherapeut zijn wij wettelijk verplicht om de gegevens van uw zorgverzekering, uw identiteit en BSN (www.burgerservicenummer.nl) vast te leggen.
Het is daarom belangrijk dat u, wanneer u voor de eerste keer onze praktijk bezoekt, meeneemt:
. pasje van uw zorgverzekering
. een geldig identiteitsbewijs
. een handdoek
. eventueel de verwijsbrief van de arts.