Het medical taping concept is een tapetechniek die werking heeft op gewrichten, kapsel, banden, pezen, spieren, bloed-en lymfecirculatie.
Door een speciale manier van tapen wordt de huid gelift waardoor de druk onderhuids direct afneemt.
en lymfevaatjes en de pijnreceptoren liggen. De bloedcirculatie en lymfe afvoer wordt weer hersteld en de druk op de pijnreceptoren (vrije zenuweinden die overal voorkomen) wordt verminderd zodat er minder of zelfs geen pijnprikkels meer in de hersenen aankomen.
Er ontstaat een betere spierfunctie (geen hinder meer door pijn) en het bewegen gaat beter.
Spieren verzorgen mede de toevoer van bloed en afvoer van afvalstoffen door het hele lichaam. Door de normale spieractiviteit verbetert dus de weefseldoorbloeding en wordt herstel bevorderd.

.
Het kan voor verschillende indicaties gebruikt worden, bijvoorbeeld:  

  • lichaamshouding corrigeren -pijn dempen
  • slappe spieren op spanning brengen
  • vermindering van kramp
  • corrigeren van de lichaamshouding
  • verminderen van lymfe oedeem, haematomen (bloeduitstortingen) en ontstekingen.
  • De curetape die wordt gebruikt is elastisch waardoor de bewegingsvrijheid en de doorbloeding intact blijven. De kleeflaag is anti-allergisch en kan door de ventilerende werking en huidvriendelijke eigenschappen langere tijd gedragen worden. Het activeert en ondersteunt het natuurlijke herstelproces van het lichaam zonder toevoegingen van medicatie.
    De curetape is in verschillende kleuren verkrijgbaar. De werking is hetzelfde.
    Contactpersonen: Helen Verburg-Wiering en Stephanie Boot. Voor meer informatie: helen@www.defyzieo.nl of  stephanie@www.defyzieo.nl of www.fysiotape.nl