De manueel therapeut heeft na de opleiding fysiotherapie ook nog de masteropleiding tot manueel therapeut gevolgd en is gespecialiseerd in de behandeling van klachten aan alle gewrichten van het menselijk lichaam.

Er wordt veel aandacht besteed aan de behandeling van de wervelkolom, maar ook voor de gewrichten van de armen en benen is manuele therapie geschikt.
De manueel therapeut tracht de bewegingsfunctiestoornissen in de wervelkolom of andere gewrichten op te heffen zodat een gewricht weer beter en met minder pijn kan bewegen.

Er zijn verschillende behandelmethoden:

Mobilisaties.
Door het gewricht in specifieke richtingen te sturen en te bewegen naar de eindstand kan de beweeglijkheid van het gewricht verbeteren.

Manipulaties.
De beweeglijkheid van de gewrichten kan ook vergroot worden door het uitvoeren van snelle bewegingen in het gewricht, in de volksmond ook wel “kraken’ genoemd.
De manipulatie gebeurt met weinig kracht en wordt zeer nauwkeurig uitgevoerd. De meeste patiënten ervaren geen pijn.

Belasting beperkende maatregelen.
Het kan voorkomen dat een gewricht fors is overbelast. De manueel therapeut geeft u adviezen en instructies maar ook het gebruik van hulpmiddelen (bijvoorbeeld een brace) is een optie.

• Oefenprogramma.
Ook de manueel therapeut geeft u oefeningen mee voor thuis.
Het consequent uitvoeren van de oefeningen is erg belangrijk om uw belastbaarheid te verhogen.

De manueel therapeuten van de Fyzieo ( Hans Dekker, Birgit van Bockxmeer en Pim Kloet) staan geregistreerd in het kwaliteitsregister van de NVMT (Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie).

Manuele therapie is erkend door alle zorgverzekeraars. Of u in aanmerking komt voor vergoeding van manuele therapie kunt u nalezen in uw polisvoorwaarden.

Mocht u vragen hebben, dan zijn we graag bereid u te helpen.

Contactpersoon: Hans Dekker, Birgit van Bockxmeer
Voor meer informatie: http://www.nvmt.nl/