Veilig opschalen van de behandelingen fysiotherapie 11-05-2020

Wij zijn gestart met het verantwoord opschalen van de behandelingen fysiotherapie.
U/jij kunt zich weer telefonisch of per e-mail aanmelden voor een behandeling fysiotherapie. 

We hebben maatregelen getroffen om op een veilige en verantwoorde manier de behandelingen te kunnen hervatten.
Veiligheid voor u en veiligheid voor ons staat voorop!
Wij hebben voor onze praktijk richtlijnen opgesteld aan de hand van een door de RIVM en het KNGF (onze beroepsgroep) goedgekeurd protocol.

Wij begrijpen dat u zich afvraagt of het veilig is om naar onze praktijk te komen en dat u daar vragen over heeft. Daarom bespreken we de situatie en werkwijze goed met u door per telefoon. Daarvoor moeten wij u wel een aantal vragen stellen hopelijk heeft u daar begrip voor.

De behandelingen zullen anders zijn dan u gewend bent. We hebben de praktijk anders ingericht en er gelden andere regels en voorschriften. Helaas kunnen we u op dit moment niet het kopje koffie of thee aanbieden en ontbreekt ook de krant op de leestafel. We vragen hiervoor uw begrip en medewerking.
Welke maatregelen hebben wij getroffen:
U kent inmiddels de gebruikelijke maatregelen en de hygiëne maatregelen van het RIVM; de 1.5 m afstand, geen handen schudden, in uw elleboog hoesten en niezen, handen wassen met desinfecterende zeep of gel, gebruik van papieren zakdoekjes. Vanzelfsprekend gelden deze maatregelen ook bij ons in de praktijk.

Aanvullend hebben wij ook een aantal huisregels opgesteld.

• Wilt u ervoor zorgen dat u maximaal 5 minuten voor uw afspraaktijd aanwezig bent.
• Wij hebben de stoelen uit de wachtkamer in de hal voor de praktijk gezet, wilt u daarop plaatsnemen en wachten tot uw fysiotherapeut u komt halen. Voor rolstoelgebruikers en evt. hun begeleider hebben we plaats gemaakt in de wachtkamer.
• U kunt u jas in de behandelkamer hangen, we hebben op dit moment geen kapstok in de praktijk.
• Kom alleen, of indien echt noodzakelijk, bv omdat u afhankelijk bent van een rolstoel,
met maximaal 1 begeleider.
• Maak gebruik van het desinfectiemiddel voor uw handen of was op aanraden van de fysiotherapeut uw handen in de behandelkamer.
• De deuren in de praktijk staan zoveel mogelijk open, uw fysiotherapeut zal de deur van de behandelkamer voor u openen en weer sluiten tijdens de behandeling.
• Wilt u een groot badlaken of een hoeslaken meenemen voor over de behandelbank.
• Maak indien mogelijk geen gebruik van de toiletten.
• Kleed u thuis al om, er zijn geen kleedruimtes open.
• De begintijden van de behandelingen zijn aangepast, het kan zijn dat uw behandeling om kwart over of kwart voor het hele uur begint, uw behandeltijd van verandert daardoor niet.
• Mocht er na u nog een patiënt ingepland staan dan kan de fysiotherapeut u vragen om via een andere deur de praktijk te verlaten.
• Houd 1.5 m afstand van alle aanwezige personen in de praktijk, let er op dat u ook in de gang en op de trap deze afstand in acht neemt door even een stapje opzij te doen of te wachten tot de persoon die al op de trap is boven of beneden is.
• Wij kunnen u niet behandelen als u binnen 24 uur voor de behandeling verkouden bent, koorts heeft, last van hoesten heeft, of andere ziekteverschijnselen vertoont. Wilt u de afspraak dan zo spoedig mogelijk afzeggen.

Het is mogelijk dat uw fysiotherapeut gebruik maakt van persoonlijke beschermingsmiddelen zoals een mondkapje en handschoenen. Dit is niet in alle gevallen nodig maar hangt af van uw persoonlijke situatie en uw behandeling. Als u hierover vragen heeft dan zal uw fysiotherapeut deze graag beantwoorden.

Wij realiseren ons dat in de samenleving van dit moment al deze regels niet altijd even leuk zijn. Ondanks dat staan wij voor u klaar om u te helpen met uw klachten en hopen dat u zich toch welkom voelt in onze praktijk! Dank voor uw medewerking!
Wij verwelkomen u met een glimlach en hopen snel op een gezonde wereld waarin we elkaar weer kunnen begroeten als vanouds!

Hartelijke groet, Team De Fyzieo!