Fitness-training voor golfers

Eind juni 2012 telde Nederland 377.544 golfers. Verwacht wordt dat komende jaren het aantal golfers gestaag blijft groeien. De participatie binnen de golfsport van het aantal oudere spelers is groot. De meeste golfers zijn tussen de 30 en 70 jaar(peildatum juni 2012: NGF).

Elk jaar kampt 15-20% van het aantal golfers met één of meer golfgerelateerde blessures. De TOP 5 golfblessures zijn: lage rugklachten, golfelleboog, pols-, knie- en schouderklachten.

In de Verenigde Staten ontwikkelde Bud Ferrante de cursus BACKtoGOLF. Met zijn fysio-team heeft hij jaren tijdens de PGA-tour professionele golfers begeleid.

Zijn uitgangspunt: “Een goede golfswing vereist een goede golfbody”

Een goede golfbody is minder gevoelig voor blessures.

Loura Philippo, fysiotherapeut in praktijk  “de Fyzieo” en lid van Golfclub Grevelingenhout, volgde in het voorjaar van 2013 de cursus BACKtoGOLF.

In november 2014 start zij in het Laco-gebouw te Zierikzee op de woensdagen 16.00-17.00uur een FITNESS-TRAINING voor golfers.

Deze training bestaat uit preventieve oefeningen ter voorkoming van blessuren en ter verbetering van uw golfbody. Aandacht krijgen:  spierkracht en stabilisatie, mobilisatie, balans, coördinatie, conditie, goede lichaamshouding en –beweging. Alles gericht op de golfer en zijn/haar golfspel.

Voor informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met: Loura Philippo-van der Laan T: 0111 762 762 M: 06 22988746 E: loura@www.defyzieo.nl

 

defyzieo

t3mppass

Geef een reactie