Hoe zit het nu precies met de vergoeding voor fysiotherapie?

Wel of geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie in 2015?

Fysiotherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Heel veel Nederlanders hebben dan ook een aanvullend pakket voor fysiotherapie. Er zijn ook mensen die de kosten voor fysiotherapie zelf betalen. Vraagt u zich af of u zich aanvullend moet verzekeren voor fysiotherapie? Op deze pagina leest u precies hoe het zit.

In welke gevallen wordt fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering?

De vergoeding vanuit de basisverzekering hangt af van uw leeftijd en de vraag of u een aandoening hebt die op de lijst ‘chronische aandoeningen’ staat of last heeft van urine incontinentie.

U bent jonger dan 18 jaar

Bent u jonger dan 18 dan worden per indicatie de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie vergoed. Mocht u daarna voor deze indicatie nog behandelingen nodig hebben, dan worden maximaal de volgende 9 behandelingen ook vergoed.

Heeft u een chronische aandoening (check hiervoor de lijst ‘chronische aandoeningen’), dan wordt de behandeling van deze aandoening volledig vergoed.

Op deze pagina vindt u een aantal praktijkvoorbeelden.

U bent 18 jaar of ouder

Bent u 18 jaar of ouder dan wordt fysiotherapie beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Heeft u last van urine incontinentie, dan worden de eerste 9 behandelingen voor bekkenfysiotherapie vergoed. Houd er rekening mee dat u (jaarlijks) eerst uw eigen risico moet betalen (als u deze nog niet heeft betaald voor andere zorg).

Heeft u een aandoening die op de lijst ‘chronische aandoeningen’ voorkomt? Dan zult u de eerste 20 behandelingen zelf moeten betalen of worden vanuit uw aanvullende verzekering voldaan voor zover verzekerd. De behandelingen die u daarna nodig heeft, worden vanuit de basisverzekering vergoed. U moet echter wel jaarlijks eerst uw eigen risico betalen (als u deze nog niet heeft betaald voor andere zorg).

Op deze pagina vindt u een aantal praktijkvoorbeelden.

Wel of geen een aanvullende verzekering voor fysiotherapie?

Of u een aanvullende verzekering nodig heeft, hangt af van uw zorgbehoefte en het risico dat u loopt op een aandoening.

Sport u of beweegt u intensief dan is er altijd een kans dat u een blessure oploopt en fysiotherapie nodig heeft. Ook als u vaker last heeft van uw spieren of gewrichten zult u mogelijk een beroep moeten doen op de fysiotherapeut.

Heeft u geen klachten, leeft u gezond en beweegt u niet intensief dan is de kans dat u fysiotherapie nodig heeft een stuk kleiner. Toch kan het altijd gebeuren dat u onverwacht een beroep moet doen op de fysiotherapeut. Bijvoorbeeld na een ongelukje tijdens het klussen in huis of een ongelukkige val.

Zonder aanvullende verzekering betaalt u de kosten voor fysiotherapie zelf. Een reguliere behandeling fysiotherapie kost circa € 28 – € 40,-. U zult dus de afweging moeten maken: fysiotherapie zelf te betalen als er iets gebeurt of een (maandelijkse) premie betalen voor een aanvullend pakket met een dekking voor fysiotherapie.

Aanvullende verzekering met meer dan 36 behandelingen

De fysiotherapeut helpt mensen met aandoeningen aan spieren en gewrichten te herstellen, de klachten zoveel mogelijk te verminderen of er zo goed mogelijk mee om te gaan. Daar zijn natuurlijk kosten aan verbonden. Vooral voor mensen die veel naar de fysiotherapeut (denken te moeten) gaan, is het goed om na te denken over een (goede) aanvullende verzekering. Er zijn veel verschillende aanvullende verzekeringen. Er zijn een aantal verzekeraars die een aanvullende verzekering bieden met meer dan 36 behandelingen fysiotherapie of zelfs onbeperkt fysiotherapie vergoeden. Voor sommige mensen is dit handig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

defyzieo

t3mppass

Geef een reactie